שבירת פלאפון ואבידת סוודר

שאלה:

מקרה 1: חבר הקפיץ לי את הפלאפון ובסופו של דבר הוא נפל ונשבר, מה הדין?
מקרה 2: חבר שלי הביא לי את הסוודר שלו וביקש שאשמור לו עליו, אמרתי כן, לאחר כמה שניות אמרתי שאני צריך ללכת והנחתי את הסוודר על השולחן, הודעתי לחבר שהסוודר שלו על השולחן אך הוא לא שמע.
מה הדין? אני חייב להחזיר לו את השווי הכספי של הסוודר?

תשובה:

שלום וברכה,

1. החבר ששיחק בפלאפון והפלאפון נפל ונשבר דינו כמזיק בידיים וחייב לשלם את ערך הפלאפון [מחיר של פלאפון משומש].

2. אתה לקחת את הסוודר לידך ולכן נעשתה שומר על הסוודר. וכשאמרת לחבר שהסוודר מונח על השולחן והוא לא שמע לא נחשב השבת הפיקדון, ולכן אתה עדיין שומר, ואתה חייב על אובדן הסוודר כדין שומר חינם שחייב בפשיעה.

בהצלחה.