נטילת ידין על מזונות בשיעור קביעות סעודה

שאלה:

שלום
אכל לחם פחות מכזית בלי נטילה ואח"כ נמלך לאכול ככביצה- האם צריך נטילה בברכה?
אם קבע סעודה על מזונות, האם צריך נטילת ידים קודם ולכן? (וודאי צריך לברך ברכת המזון בסוף- נכון?)
בבקשה לציין מקור אם אפשר
תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

שאלה ראשונה לא הבנתי, פשיטא שכיון שעכשיו הוא אוכל כביצה עליו ליטול ידיו.

כשקובע סעודתו על מזונות חייב ליטול בברכה ראה סי' קנח משנה ברורה ס"ק ח, ושו"ע סי' קסח סעי' ו.