תפילה לעילוי נשמה

שאלה:

שלום וברכה כבוד הרב
פניתי אליכם לפני כשבוע בשביל לקבל פרקי תהילים לרפואת סבא שלי שהייה במצב קשה
ובין שישי לשבת בלילה הוא נפטר לצערי
ויש לי 4 שאלות אלייך
1. 2 בניו לא להגיעו להלוויתו ולא קראו עליו קדיש
רציתי לדעת אם 2 בניו לא קראו קדיש עליו אבל בן אחד כן קרא זה אומר שהנשמה שלו לא תנוח עד שהם לא יקראו קדיש?
2. האם מותר לנכד שלו לקרוא עליו קדיש כל יום במשך שנה?
3. בגלל שאנחנו לא יושבים שבעה בבית שלו אלא בבית אימי האם זה מטלטל את הנשמה שלו בין הבית שלו לבית של אימי שיושבים בו שבעה?
4. אם תוכלו בבקשה להתפלל לעילוי נשמתו
ושבורא עולם ידון אותו לגן העדן בבקשה
שמו הוא עמוס (ציו׳י) חג״ג בן מחבובה
אשמח לתושבתך תודה רבה ושנדמה רק בשורות טובות

תשובה:

שלום וברכה

מן השמים תנוחמו ולא תדעו צער.

נשמתו תנוח בעזרת ה' על משכבה בשלום, כמובן ככל שבניו אומרים אחריו קדיש גורם לו הדבר עילוי נשמה ונחת רוח, אבל אין הכוונה שאם לא יקראו אחריו קדיש הוא יסבול חלילה, אלא שלא תהיה לו זכות זו של הקדיש שלהם, אף שגדולה היא הזכות שיש לו מקדיש שאומר בנו השלישי.

במידה ואין בנים שאומרים אחריו קדיש, יש למצוא מישהו אחר שיאמר, אם זה הנכד, אזי הוא יכול לומר את הקדיש רק אם הוריו מרשים לו, כיון ששניהם עדיין בחיים כפי שאני מבין. אם הם לא מרשים, יש למצוא אפילו אדם שאינו בן משפחה ואפילו בתשלום, ובלבד שיהיה מי שיאמר אחריו קדיש כל השנה.

נשמתו לא מיטלטלת והכל בסדר גמור.

בשורות טובות ישועות ונחמות, התפללנו לעילוי נשמתו, והעיקר שצאצאיו מקבלים על עצמם חיזוק במצוות, אפילו משהו קטן, זה בשבילו עילוי נשמה גדול. תתעוררו להתחזק ובעזרת ה' תפעלו ישועות.