מזוזה במפעל

שאלה:

אני עובד במפעל שעובד משמרות כולל לילה יש לנו חדר שבו אוכלים החדר בלי מזוזה. האם צרייך לקבווע עם ברכה? ובכללי מתי מברכים על מזוזה במקום עבודה?

תשובה:

שלום וברכה

יש חיוב מזוזה בחדר הזה אבל ללא ברכה, כי הגם שהמקום משמש גם ביום וגם בלילה אבל זה לא לאותם אנשים, כלומר זה מקום עבודה ולא מקום מגורים, וכמו שמשרד שנמצאים בו רק ביום חיוב המזוזה בו ללא ברכה, כך גם כאן. חיוב המזוזה הוא על בעל המפעל ויש לשכנע אותו לקובעה.

מקורות:

על חיוב משרד במזוזה ללא ברכה, ראה קובץ מבית לוי ח”ב תשנג בשם הגר”ש וואזנר.