מגוון

שאלה:

לרב שלום,
יש לי 3 שאלות
1. אני כהן ורוצה להתנדב ב"הצלה" האם אני יכול? ואם כן האם יש הגבלות וכו'
2. אני עומד להבחן לישיבה ואמרו לי חברים על איזה דף המבחן (אנסין) האם מותר לי ללמוד את הדף הזה מראש?
3. אם חבר שלי אומר לי שאם אצליח במשהו יביא לי משהו- והצלחתי, מותר לי לקחת?
או שזה כמו התערבות?
תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

מותר להתנדב בהצלה, הם לא עוסקים עם נפטרים, כמובן במקרה של פטירה עליך לצאת מהבנין.

בודאי מותר ללמדו את הדף הזה.

אין כאן התערבות אלא דירבון, וזה נפלא.

תצליח מאוד ותגדל תלמיד חכם!

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. רק לוודא- מותר לי ללמוד?
    זה לא נקרא גזל דעת חלילה?
    כי מטרתם העיקרית לראות יכולת שלי ללמוד דף גמרא ללא עזרה של שטיינזלץ וכו' אם לא מבינים..