הכשרת קרמיקה

שאלה:

שלום כבוד הרב, נכנסתי לדירה חדשה ואני מעוניין להכשיר את המטבח.

 האם אני צריך לערות מים רותחים גם על הקרמיקה במטבח שנמצאת שמסביב לשיש ולברז?

אם כן, האם ניתן לערות מים קודם כל על השיש ורק לאחר מיכן על הקרמיקה (כלומר להכשיר קודם כל את השיש, ורק אחרי זה להכשיר את הקרמיקה. אני שואל כי במצב כזה, אחרי שהכשרתי כבר את השיש, אם אני מכשיר את הקרמיקה, מים רותחים מהקרמיקה יגיעו לשיש המוכשר. האם מצב כזה לא יכול לגרום להטרפה מחודשת של השיש?)?

תשובה:

כדאי לערות מים גם על הקרמיקה וזה לא אוסר כלום, כי הכל כבר אינו בן יומו.

בהצלחה רבה וישוב טוב!