לקיחת מגבון

שאלה:

שלום עבדתי במעון החלפתי לאחת התינוקות טיטול אבל לא היה לאותו תינוק מגבונים כי ההורים שלא לא מביאים אז העובדת אמרה לי לשים את הטיטול בלי לנגב אבל אני אמרתי לה שזה לא טוב כי היה לתינוק ממש אדום אז היא הביאה לי מגבון אחד מילד אחר אבל זה גזל כי אחר-כך היא אמרה לי שיש להם מגבונים של המעון אמרתי למנהלת שתחזיר לאותו ילד מגבון היא אמרה לי שכן שלא יהיה גזל אבל אני לא יודעת אם היא באמת החזירה אני לא המשכתי לעבוד שם והבנתי ממשהי שעבדה באותו רשת של מעונות שהם לא מחזירים בחזרה אז מה אני צריכה לעשות סליחה על האריכות

תשובה:

שלום וברכה,

אם היא לא החזירה זה בעיה שלה היא לקחה והיא אמורה להחזיר . בנוסף, יתכן ומגבון אחד מותר לקחת אם מדובר במקרה חריג, כיון שזה דבר שלא נהוג להקפיד עליו. כמבואר בשו"ע סימן שנט ס"א.

בהצלחה.