סוגיות ללמוד

שאלה:

שלום כבוד הרב
אני תמיד מקנא באלה שלומדים סוגיות ולא על הסדר..אולי הרב יוכל לכוון אותי אילו סוגיות אפשר ללמוד (עדיף אורח חיים יורה דעה ) ואיך ניגשים ומקיפים סוגיה?
תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

ברגע שאתה לומד בסגנון הלכתי כמו זה שציינת, זה ממילא יהיה. למשל אם אתה לומד הלכות שבת, לקחת נושא של מוקצה למשל, הבית יוסף כבר מכוון אותך לכל הסוגיות בכל הש"ס, פרקים שונים במסכת שבת ובמסכת ביצה ועוד. כך אם תלמד בישול ועוד. מהעיון בבית יוסף תדע איזה סוגיות ללמוד לעומק ואחר כך תחזור לבית יוסף ושו"ע. הבעיה של לימוד מפוזר היא כשלומדים לפי סדר הש"ס, כשלומדים לפי שו"ע זה תמיד סוגיות.

בהצלחה