ביטול תורה בשביל עזרה בבית

שאלה:

האם בעל לומד תורה פטור מכל עזרה בבית בגלל שעייף אחרי הכולל??
או שאפשר לדרוש ממנו ללמוד פחות (שיחזור יותר מוקדם/ לא ימסור דף היומי בבוקר) ואז יוכל לעזור בבית (כרגע לא מוכן לעשות כלום!!!!!!) דחוף!

תשובה:

אשמח אם הוא ישאל את השאלה ולא את. ככלל ברור שהבעל צריך להטות כתף בבית ולעזור, אין שאלה בכלל, וזה לא משנה אם הוא עייף מהעבודה או מהכולל, רק בענין זה אשמח לפרט לבעלך, לך אני אומר, שהחשיבה האמיתית היא מה הי אילו הוא היה הולך לעבודה ולא לכולל, ולא סתם עבודה, אלא כזו ששכרו בה הוא 10,000$ ליום, האם גם אז היית אומרת לו לקצר את השהות בה? חשוב מאוד להעריך את לימודו, והשיעור בבוקר זה בכלל דבר מיוחד, ללמוד וללמד לסיים ש"ס תוך כדי לימוד לתלמידים, אני מבין שמדובר באברך תלמיד חכם! כל זה שווה הרבה יותר מהסכום הזעום שנקבתי בו… שימחי בחלקך, ואינני אומר שלא יעזור לך, חלילה וחלילה, אין כזה דבר! בית זה שיתוף! אבל תכבדי את מה שהוא עושה, כי הוא כנראה באמת ממחזיקי העולם שלנו. ואני בטוח שאם תכבדי מאוד את מה שהוא עושה, הוא גם יכבד את מה שאת עושה, וכאשר תהיה התקרבות כזו ביניכם, ממילא לא יתן לך לעמול לבד וירצה לסייע.

בשורות טובות.