שליחת מייל המודיע על פתיחת קובץ מבלי ידיעת השולח

שאלה:

שלום וברכה,
לא זכיתי להיות אברך ולא בן ישיבה, אני בעל בית פשוט שעומל לפרנסתו.
תפקידי בחברה בה אני עובד הוא בין השאר לפתח כלי עבודה מבוססי תוכנה חכמה, שמקילה מאוד על עובדי החברה, מביאה לקיצור זמני עבודה, לייעול תהליכים פנים וחוץ ארגוניים וכד.
אני מעוניין למדוד את רמת השימושיות בכלים אותם אני מפתח ולכן אני מעוניין לשתול בתוכנות שלי קוד שיגרום לכך שמיד כאשר המשתמש מפעיל את התוכנה ישלח אליי מייל אוטומטי עם פרטי המשתמש שהפעיל את התוכנה ותארי ושעת השימוש בתוכנה.
העניין הוא שזה מביא לכך שיצא מייל אוטומטי מתיבת המייל של המשתמש מבלי ידיעתו.
כלומר, הוא מפעיל ומשתמש בתוכנה ואינו יודע (אלא אם כן יסתכל בתיבת הדואר היוצא שלו, דבר שלא מצוי) שמייל אוטומטי נשלח אלי מתיבתו.
הדבר נצרך לי ויעיל כדי להעריך כמה משתמשים בכלי והיכן להשקיע יותר בפיתוח.
האם הדבר תקין הלכתית? קשה לי להאמין שיש בזה גניבת דעת, כי אני יוצא מנקודת הנחה שלא באמת אכפת למשתמשים שאדע מתי הם נכנסים, אלו תוכנות פנים ארגוניות.

תשובה:

שלום וברכה

לא נראה לי שיש בזה בעיה כל שהיא, לרבותא, אתה יכול בכלל חוזה המכירה לציין זאת באותיות הקטנות. ואז, כח מי שרוכש זה על דעת כן…

בהצלחה

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. אין חוזה מכירה כיוון שאני מפתח את הכלים לחברה בה אני עובד ולא מוכר עצמאית, כלומר כל המשתמשים הם עובדי החברה שבה אני עובד.