לשון הרע

שאלה:

שלום וברכה
מרן הגרי"ג אדלשטיין שליט"א אמר על הפרשייה הכאובה שהתרחשה לפני כמה ימים שאסור לדבר ע"כ משום איסור לשה"ר
יש דין בלה"ר שאסור גם לקבל להאמין שדבר זה נעשה
ולכאו' גם במקרה דנן יהיה אסור לקבל?
או שזה שמדברים ע"כ הרבה ואנשים מדברים עם "עדויות" (אם אפשר לקרוא לזה כך) זה יתיר להאמין?
והאם אין לזה גבול? עד איזה מצב אפשר לומר שהוא לא מאמין
מה מוגדר הוחזק שהאדם הוחזק שהוא עושה עבירות אלו
תזכו למצוות והרבה זכויות באתר העצום שלכם
תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

כיון שהנושא לא התברר בבית דין, ולגבי אופן הבירור בבית דין דצפת יש עירעורים ודיונים בין הרבנים שעסקו בכך, יש לחשוש שזה אכן היה, וללמד ילדים מוגנות וכדומה, אבל אין לקבל כאמת מוחלטת. כך מצד לשון הרע, וגם מצד ההגינות הבסיסית.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. הכוונה לחשוש ברמה שאדם כזה מאבד חזקת כשרות ויש לנו ספק כלפי אישיותו
    או רק לגבי למשל לא לעשות איתו שידוך וכדו' משהו שיש בזה נפק"מ לגביי?

  2. לחשוש זה תמיד רק במה שנוגע אלי, או לאנשים שנתונים להשפעתי, אין שום ענין בלחשוב על אנשים אחרים רע, זה מזיק לנפש שלנו.