פלטה חשמלית בשבת

שאלה:

האם מותר במקום פלטה חשמלית בשבת, להשתמש בכלים כמו של בעלי קייטרינג? (כלים עמוקים שבהם שמים את האוכל).
ועוד שאלה, אני גר עם משפחתי שינם שומרי שבת. עד עכשיו וגם כעת, נמנעתי מלקנות פלטה חשמלית לשבת כיוון שכרוך בזה המון הלכות ולפעמים אני פשוט נמנע מלעשות דברים כדי לא להיכשל ולכן אני אוכל אוכל בשבת לא מחומם. אך שאר המשפחה פשוט מחממים את האוכל במיקרוגל. אני מרגיש שעצם זה שלא דאגתי לקנות פלטה חשמלית, אני מכשיל את משפחתי וגורם להם לחלל שבת, על אף שהם אנשים בוגרים ויכולים להחליט בעצמם אם להשתמש במיקרוגל או לא, למרות שממילא הם אינם שומרים שבת. מה דעתך?
?

תשובה:

אינני יודע מה הכוונה כלים עמוקים, אבל מדובר בהטמנה לצורך שמירת חום זה אכן אסור בשבת, אבל מערב שבת מותר להטמין בדבר שאינו מוסיך חום בעצמו [שמיכה או כלי].

אין לך חיוב לקנות פלטה, אבל אם זה יעזור למנוע איסור אז למה לא? ואין לך מה לחשוש מפלטה בכלל לא מדובר בהלכות מסובכות, פשוט תניח עליה מערב שבת את האוכל המבושל וזהו.

בהצלחה