עובד גוי בחברה יהודית – עבודה בשבת

שאלה:

שלום,
יהודי שגר בחו"ל הוא בעל חברת מים והוא עשה הסכם עם עובד גוי שלא עובד בחברה שלו רשמית שעובד זה יבוא למשפחת גוים שגרים שם בעיר לעשות איזה תיקונים אצלם בבית, אך בני המשפחת גויים יהיו בבית רק אחרי כניסת שבת, והשאלה היא האם הדבר מותר (עם זה עובד גוי ישתמש באביזרים של היהודי ואחרי שבת יתן כסף שישלמו לו גויים בשבת עבור המלאכה שתיעשה בשבת)?
תודה רבה!

תשובה:

שלום וברכה

בודאי אסור, הרי הגוי כאן עושה בשליחותו והוא שכירו. מלבד זאת יש כאן גם איסור של שכר שבת. רק אם הגוי היה קבלן עצמאי, כלומר היהודי מתווך קבלן גוי חיצוני שיכול לעשות זאת בכל זמן שמסתדר לו והגויים החליטו ביניהם על הזמן הזה זה בסדר, אבל אני משוכנע שלא זה המקרה המדובר.

מקורות:

ראה כל הפרטים בשו"ע סי' רמד.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. תודה רבה. מדובר דווקא בסיטואציה שנית (עם קבלן עצמאי וגויים קבעו זמן בעצמם), אז האם יהיה מותר שקבלן גוי יקבל תשלום בשבת וימסור כסף ליהודי אחרי השבת)?