תרומות ומעשרות בשמיטה

שאלה:

שלום כבוד הרב
קנינו כמות של פירות ממושב מסויים – האם צריך להפריש תרומות ומעשרות בשנת השמיטה? ואם כן כמה מפרישים? למשל בכמות של אננסים – מפרישים אננס שלם?
תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

אכן פירות אלו קדושים בקדושת שביעית ואין בהם חיוב מעשרות [באננס הולכים אחר הלקיטה, וחשש ספיחין יהיה בהם רק באיזור חנוכה תשפ"ד], ומכל מקום להבא אין לקנות שם! שהרי אם הם מוכרים בהכרח הם משמרים את הגידולים ומטפלים בהם כרגיל ולא מקםידים על דיני השמיטה ויש אוסרים באכילה פירות שהיו שמורים או נעבדו בשמירה, אף שלהלכה בדיעבד המיקל יש לו לסמוך בעיקר במקום הפסד, אבל הכי חשוב שלא לתמוך במחללי שמיטה.

בשורות טובות.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. ירק [בשונה מפרי אילן] שגדל בשנה השביעית, התחיל גידולו בשנה השביעית, אסור באכילה לגמרי, כלומר לא רק שיש קדושת שביעית אלא אסור לאוכלו. זו גזירת חכמים כדי שאדם לא ישתול ירקות ואחר כך יאמר שזה צמח לבד.