יין היתר מכירה משמיטה קודמת

שאלה:

שלום רב,
1. אנחנו שומרים שמיטה לחומרא וקיבלנו מתנה יין "היתר מכירה". מה עלי לעשות עם היין?
2. קיבלתי מתנה יין בן 30 שנה "אוצר בית דין". היין עם טעם רע מאוד! ולא ניתן לשתות ממנו. מה עלי לעשות איתו?

תשובה:

שלום וברכה

אם לא מדובר בהפסד מרובה מאוד לא הייתי שותה אותו, משום שמלבד המחלוקת הגדולה לגבי שמור ונעבד אם זה אוסר את הפרי באכילה, שהקלו בזה רק במקום הפסד, גם עבר הרי כאן זמן הביעור, מדובר על יין משמיטה קודמת, ומי יודע אם הפקירו אותו כדין בזמנו או לא… אני מניח שלא הפקירו, כי הבעלים נהגו בו כמו יין של גוי שאין בו קדושת שביעית… ממילא זה יין שעבר עליו זמן הביעור והוא אסור בשתייה.

יין מקולקל שיש לו טעם רע מאוד אפשר כבר לזרוק.