שינוי יעוד כספי צדקה / נדרי צדקה בלב

שאלה:

שלום,

הפרשתי סכום מסויים לצדקה והחלטתי לתת אותו לת"ת של תשבר , עכשיו אני מעוניין לתת אותו לישיבה אחרת. האם הדבר מותר ?
האם יש הבדל אם הם מודעים לזה שרציתי לתת להם? יש הבדל האם עוברים מת"ת תשבר לישיבה או מישיבה לת"ת.?

תודה

תשובה:

אם נדרת אותו לצדקה אחת, אין אפשרות לשנות לצדקה אחרת. בנדרי צדקה אנחנו חוששים שגם נדר בלב מועיל. לכן, ככל שאין סיבה מוגדרת למה שיהיה כאן צורך בשינוי, תן את זה למה שתכננת מתחילה ומכאן ואילך כספים אחרים אתה יכול לתת למקום אחר.

ברכה והצלחה.

מקורות:

ראה שו"ע חו"מ סימן ריב סעיף ח. ושו"ע יו"ד סו"ס רנח.