תלישת עור בשגגה בשבת

שאלה:

שלום
הידיים שלי יבשות וגם הגוף העור שלי מתקלף בידיים וגם בגוף אני שמה מדי פעם קרם אבל לפני שבת אני שוכחת לשים ויוצא שאני שוטפת ידים או מנגבת העור היבש שהידים מתקלף וגם שאני מחליפה חולצה אני רואה על החוצה את כל הקליפות של העור אני לא יודעת מה לעשות במצב כזה האם מותר לי להחליף חולצה ועל ידי זה העור שלי מתקלף בשבת תודה ועוד שאלה אדם שמקנח את עצמו בשירותים בנייר טישו ותוך כי הקינוח הנייר נתלש האם זה חילול שבת רק להזכיר הנייר זה לא נייר טואלט רגיל

תשובה:

שלום וברכה

כיון שאין לך כוונה לתלישה וקריעה וזה לא בהכרח תמיד קורה [בלשון חכמים זה לא "פסיק רישא"] מותר.

רפואה שלמה וחנוכה שמח.