מלאכה לפני הדלקת נרות חנוכה / הקדמת ההדלקה בכמה דקות

שאלה:

חנוכה שמח . האם מותר לעשות מלאכה קודם הדלקת הנרות כמו לסגור עסק עם משהו אפילו אם הנידון העמיד שומר שיזכיר לו להדליק.

אדם שמוכרח לצאת מהעיר בשעה 5:00 להדלקה לאירוע האם יש להדליק לפני או שאפשר לאחר מכן?

תשובה:

שלום וברכה

משהגיע זמן ההדלקה אין לעשות שום מלאכה, גם לא על ידי שומר, כמבואר בשו"ת מהרש"ל סי' פה, ופוסקי זמנינו כתבו שכבר מהשקיעה יש להחמיר גם למי שמדליק בצאת הכוכבים, כך הובא בשם הגרש"ז אויערבך ועוד.

ידליק בשעה 4:45 זה כבר רבע שעה אחרי השקיעה ובסדר גם למי שרגיל להדליק בצאת הכוכבים [עיקר זמן צת הכוכבים הוא 13.5 דק' לאחר השקיעה].