הדלקת נר חנוכה מימין לשמאל

שאלה:

לא הבנתי אף פעם, את הנידון האם מדליק את הנר הימני או הנר הקרוב לפתח וכו'.
הרי ניתן לעמוד בהדלקה מב' צדדים, ומכל צד הנר הימני הוא נר אחר.
לפי מה נקבע הנר הימני, לפי הצד שעומד בתוך הבית ומדליק בחוץ או שעומד מחוץ לבית ומדליק.

תשובה:

לכאורה באמת כל הדיוק הוא רק כאשר החנוכיה נמצאת באופן שאי א]פשר לבוא מנשי הכיוונים, היא מחוברת לקיר, או נפתחת רק מקדימה וכדומה… וכאן השאלה מה עדיף.

חנוכה שמח.