ליווי חולה בשבת

שאלה:

בשבת אשתי שהתה בבית החלמה, היא לא הרגשיה טוב ופינו אותה לבית חולים באמבולנס.
התקשרו אלינו הביתה ולא ענינו, למרות שחששתי שיתכן ומפנים אותה לבית חולים,
השאלה היא האם היה מותר לי לענות על מנת לדעת ולהגיע לבית חולים כיון ודעתה תהיה מיושבת יותר שיהיה לידה מישהו מהמשפחה.
אציין כי אכן היה מדובר בדבר שיש בו סכנה.

תשובה:

שלום וברכה

אני חושב שנהגת כדין, הנושא של "דעתה מיושבת", מאוד מעורפל ולא כדאי להרחיבו יתר על המידה, בודאי לא במלאכות דאורייתא, בסך הכל היא הגיעה לבית חולים מקצועי, אני מניח שקיבלה טיפול והכל בסדר, אין סיבה לחלל שבת.

רפואה שלמה.