ויכוח עם פועל על גובה התשלום

שאלה:

פועל סיני הגיע לרצף בביתנו
כשהגיע ביקש תוספת על העלאת המרצפות
הוא בלשונו העילגת אמר 40
הסכמנו וכתבנו בכתב והראנו לו והסכים
לאחר העבודה דרש על העלאת המרצפות שארכה כשעתיים סכום של 2000 שח בטענה שזה מה שאמר ולא הבננו אותו
הצענו לו 200 שח והוא קרע אותם והלך בכעס
מה עלינו לעשות

תשובה:

שלום וברכה,

יש לשלם לפועל לפי המחיר שמקובל לשלם על העלאת מרצפות.

בהצלחה.

מקורות:

כאשר יש אי הבנה בין המעביד לעובד בגובה התשלום – הקציצה של שניהם בטילה ומשלמים לפי הנהוג לשלם בשוק על עבודה כזו – כן מבואר בשו"ע סימן שלב. ולכן יש לשלם לפועל לפי המחיר שמשלמים. למרות שמדובר בפועל גוי אין היתר להתעלם ולא לשלם משום שמדובר בחילול השם ואין היתר של הפקעת הלוואתו.