כלי שלישי המשך

שאלה:

המשך לשאלה
מדובר כל כלי שלישי שמחובר לכלי ראשון זה מערכת של מליגה לעופות בחו"ל שהמדינה מחייבת מים חמים אז עושים את זה בכלי שלישי…
העניין הוא שהכלי שלישי מתנקז אוטומטית לכלי ראשון כדי לשמור על החום של 60 מעלות של המים…
בכלי ראשון המים מתחמים שוב יורדים לכלי שני ומשם לכלי שלישי ובכלי שלישי יש צינור שכל הזמן מחליף את המים חזרה לכלי ראשון…
השאלה מורכבת משני חלקים
א. האם יש איזה היתר לעשות את זה?
ב. הלכתית האם כזו מערכת נחשבת כלי שלישי…

תשובה:

אינני יכול להשיב על שאלה זו, צריך לראות את המכשיר בעיניים להבין היטב. אני מניח שיש מערכת כשרות שבניתם שמפקחת על השחיטה אצלכם, כדאי שהם יפנו לרב הבקי בהלכות אלו מאחד הריכוזים המרכזיים בדרום אמריקה, שיכול לבוא ולראות ולהבין היטב.

בהצלחה