כשרות במטבח שאינו מהודר

שאלה:

אנחנו חרדים, הבת שלנו התארסה עם בחור דתי לאומי, והם רוצים לעשות שבת שבע ברכות בבית שלהם, וטוענים שיקנו הכל מהדרין, לא נעים לנו להגיד להם שיזמינו קייטרינג בד"צ, השאלה אם אפשר לסמוך על הכלים והתנור וכו' ומה עושים במצב כזה
תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

אני חושב שאין סיבה לבושה, אתם לא צריכים לפרט יותר מידי, פשוט תגידו שיש לכם כל מיני הידורים והקפדות, והייתם מעדיפים שפשוט יהיה קייטרינג מהודר, כי אתם בעצמכם לא יודעים בדיוק מה יכול להיות ועל מה המחלוקות והדיונים. ככל שאתם עשים עצמכם יותר פשוטים הכל יותר חלק וברור.

בשעת הדחק ניתן לסמוך שבדרך כלל הכלים אינם בני יומם, ואינם אוסרים את האוכל.

מזל טוב ורוב נחת.