גוי במטבח

שאלה:

שלום,
היתה אצלי היום עוזרת בית גויה.
ביקשתי ממנה לנקות שני דברים ספציפים במטבח (כמה מגירות ריקות ואת הכיור כשנתתי לה דקות מיוחד רק לזה) והייתי בחדר ליד כשהדלת פתוחה.
אחרי שהיא הלכה ראיתי שהיא גם שטפה כמה כוסות חלביות ואני גם לא בטוח אם לסמוך עליה שלא השתמשה במים קצת חמים בכיור (יש כיור אחד), בנוסף פתאום ראיתי שהיא גם ניקתה את השיש,הכיור ומי יודע אם היא נגעה גם במיקרו ובמקומות אחרים במטבח .
האם יש צורך להכשיר את כל האזור שהיא ניקתה בו? ומה הדין של הכלים שהיא שטפה?
והכי חשוב- האם אפשר לסמוך על התשובה שלה אם אשאל אותה מה עשתה בדיוק במטבח?
תודה

תשובה:

לא צריך להכשיר, החששות שאירע כאן דבר איסור רחוקים מאוד. אבל להבא אל תתן לה לרחוץ בלי הנחיות ופיקוח.

הצטרף לדיון

תגובה 1

  1. הכי חשוב הפיקוח! מנסיון אישי. לצערי הרב.

    היו לי מספר מקרים שעוזרות גויות לאחר כל ההסברים ברגע של היסח הדעת מצידי לחצי דקה גיליתי שחצי דקה זה המון זמן והיא כבר הספיקה "לעשות לי טובה" ולנקות עוד כמה כלים בערבוב חלבי ובשרי.

    וגם חשוב מאוד מראש לפני שהיא מגיעה לוודא שלא מסתתר מתחת לסיר הבשרי סכין חלבית.