הכשרה לפסח

שאלה:

האם ציפוי בנייר כסף עבה פוטר הגעלה וליבון של החצובות בכיריים ופלטת השבת וניתן להשתמש בפסח?

תשובה:

שלום וברכה

באופן עקרוני זה מספיק, כמובן לאחר ניקיון יסודי, אבל חשוב כן להכשיר כי מצוי מאוד שהוא נקרע ואז עלול להתעורר שאלות.

הצטרף לדיון

3 תגובות

  1. אילו שאלות עלולות להתעורר?
    גם אם הנייר כסף נקרע, הבליעות מהפלאטה לא חודרות לקדירה אם אין לחלוחית בין הפלאטה לקדירה.
    ולומר שתהיה לחלוחית בדיוק במקום שנייר האלומיניום העבה נקרע, זה רחוק ממש.
    וגם אז לספרדים זה נטלפ וכו..
    אפשר לשים שתי שכבות של ניר אלומיניום עבה והסיכוי לקרע בשתי השכבות שואף ל0

  2. בפסח נזהרים, ומי שלא חושש ואומר מקסימום נטל"פ אינו אוסר בדיעבד, אין לי ויכוח איתו, השואל רצה לעשות הכי מהודר.

  3. איני מכיר מי שלא נזהר בפסח, או שמסתפק בדיעבדים בנושאי האלה.
    אבל רק ציינתי שהציור רחוק מידי עם כמה שכבות של נייר כסף או לחילופין עם נייר עבה 150 מיקרון.
    אם אחרי הנ"ל עוד חוששים (באופן שלא מניח ישירות מצה על הפלאטה אלא תמיד באמצעות תבנית) זה כבר חשש קצת מוגזם לענ"ד.