חלוקת כסף בין שותפים

שאלה:

אני וחבר פתחנו שותפות בהקמת חברת תכנה.
השותפות הייתה חצי חצי. אני השקעתי את הכסף, הוא את הידע.
בסופו של דבר ואחרי שנה קיבלנו החלטה לסגור את החברה.
הקוד, נשאר "תלוי", וכביכול או לא כביכול שייך לשנינו.
מאז עבר כמעט שנתיים. אין חברה ואין פעילות.

היום קבלתי שיחה מגוף שמעוניין להיכנס איתי למשא ומתן על קניית הקוד של התכנה. או להיכנס איתי בשותפות כזו או אחרת.
האם אני מחוייב להגיד לו על ההצעה ?
האם אני יכול לבוא אליו ולקנות את חלקו בסכום קטן, ואח"כ ללכת ולמכור את התכנה בסכום גדול למי שהציע?

תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה,

הקוד של השותפות שייך לשני השותפים. ולכן אם הגיע אדם מבחוץ ונתן הצעת מחיר לקוד במחיר יקר, הרי הממון של השותפות התייקר, והרווח צריך להתחלק בין שניכם. ואסור להעלים את המידע מהשותף השני, אלא יש לעדכן אותו ולומר לו שהגיעה מו"מ לרכישת הקוד. ולכן או שתמשיכו את השותפות ואח"כ תחלקו ברווחים, או שתבקש ממנו לרכוש את חלקו [אחרי שתיידע אותו שיש מו"מ עם לקוח אחר].

בהצלחה.