נדר שהותר בפני אנשים שאינם מבינים מה זו התרה וכיצד היא נעשית

שאלה:

בעבר,
לאחר גיל בר מצווה,
אני זוכר שהייתה פעם שנדרתי, אני כמעט בטוח שנדרתי ממש, לא לעשות כמה דברים,
למשל: לא לשחק במחשב (אינני זוכר נוסח מדויק, אם זה היה רק לשחק או בכלל להשתמש) , לא לראות טלוויזיה, לא ללבוש בגדים אדומים.
זה כרגע מה שאני זוכר.

אני זוכר גם שביקשתי מכמה מחבריי אז, לעשות לי התרת נדרים (בערך היינו בני 15 משהו כזה).
כמדומני שפשוט קראתי את הנוסח של התרת נדרים מהסידור, ופרטתי שם את הדברים הנ"ל, והמשכתי פשוט לקרוא שם על הסדר, וגם הם אמרו את ההמשך שם. (כך כמדומני היה, אך ייתכן שסתם אמרתי נדרתי כך וכך, והם קראו את מה שהבית דין כביכול אמורים לקרוא, או שסתם אמרו רק "מותרים לך" בלבד וכו', כי זה היה לפני כ 15 שנה, אני לא ממש זוכר)

לאחר כעשר שנים הלכתי לרב מסוים, שיערוך לי התרה, והוא גם שאל שאלה אחת אם אני זוכר נכון – משהו בסגנון- אם היית יודע שאם יש חוט אדום בבגד לא היית נודר וכו', ואמר שהנדר מופר. לא נראה לי ששאל עוד דברים.
לא היו שלושה אנשים-הוא אמר שאפשר רק אחד.

עכשיו, נודע לי במקרה שייתכן ורב זה הוא "חמוץ" מה שנקרא, ייתכן ואינו "ירא שמיים" אלא מחזיק ב"תואר", אך אין תוכו כברו, היות והוא חבר בכל מיני ארגונים ופורמים של אינשי דלא מעיילי. ככה להבנתי.

שאלה שלי:

האם אני חייב ללכת להתיר את הנדר שוב?
האם אני יכול לעשות את זה בטלפון?
האם אני יכול לסמוך על התרת קללות שעשיתי השנה לפני כיפור [ שבתוכה מוזכר גם עניין נדרים] ?

אשמח לתשובה.

תשובה:

שלום וברכה

התרה בפני רב אחד אינה מועילה, זו הלכה מיוחד ברב שהוא יחיד מומחה ולא מצוי כזה בזמנינו כלל, ההתרה בגיל 15 מסתבר שמועילה אם ידעו והבינו מה זו התרה וכיצד זה נעשה. בכל מקרה של ספק, תלך ותעשה התרה בפני שלושה, לא טוב בטלפון.

בהצלחה