כמה מוטל על העובד לעבוד כשיש עובדים נוספים?

שאלה:

שלום.
אני עובד בשירות לקוחות, אנחנו חמישה במוקד. העניין הוא שרוב הזמן רוב הצוות לא עובד ואם אני אענה לכל הטלפונים יצא שאני עובד ״300 אחוז״ והרוב בקושי יעבדו (הבקרה עלינו מאד רפה), ואם באמת כולם היו עונים באופן שווה לפחות בערך הייתי עונה לשיחה פעם בכמה דקות. השאלה היא מה עליי לעשות כדי לא לגזול חלילה, כי מצד אחד יש שיחות ואם אני לא אענה המענה יהיה מועט ומצד שני אני כביכול עושה את העבודה של העובדים האחרים כשאני לא חייב ועובד הרבה יותר קשה ממה שאני אמור לעבוד.

תשובה:

שלום וברכה,

אם אתה נשכרת עם עוד חמשה עובדים עליך לעשות את חלקך – חמישית מהעבודה, לא מוטל עליך לעשות את המלאכה של כל העובדים. ושכרו אותך עם עוד חמשה והכוונה שכולם יעשו את העבודה בשווה, ואתה צריך לעשות חמישית.

בהצלחה.