אבידה

שאלה:

יש ברשותי אבידה זמן רב.סכום כסף. לאחר כשנתיים שלא אותר בעל האבידה . יש ברצוני להשתמש בחלק מהכסף. מדובר בדולרים. אני מעונין לתת מעשר לבית הכנסת.
האם אני יכול לתת סכום זה למעשר מחשבוני בשקלים ובכך להשאיר את הדולרים אצלי כדולרים.
ושאלה שניה. האם כשאתן את המעשר לבית כנסת . במידה ואתן אותו בצורת דברי תורה ולא במזומן. האם ניתן לציין על דבר התורה לעילוי נשמת קרוב משפחה או שמה זה ניגוד אינטרס? תודה מראש

תשובה:

שלום וברכה,

בכסף לרוב אין סימן והרי הוא של מוצאו. אם מדובר במציאת כסף שיש סימן, כגון שהכסף היה צרור או בארנק, יש להכריז, אם הכריז ולא איתרו את הבעלים ניתן לרשות את סכום האבדה במקום שמור, ואז תוכל לעשות בכסף כרצונך. ולכן בכל מקרה אתה יכול להשתמש בכסף או בגלל שאין סימן, או שיש סימן ואתה רושם את הסכום במקום שמור.

איך נותנים דברי תורה במקום מזומן?

בהצלחה.