חשבונות של מצוה בשבת

שאלה:

מה נחשב לחפצי שמים שמותר לדבר בשבת, למשל כמה עולה כתר של ספר תורה, או כמה עולה להדר את התפילין בכיס נאה, האם מותר לומר למישהו סכום, ואצל מי עושים את זה?

תשובה:

אם זה לצורך מעשי, כדי להזמין אצלו או כדי לשכנע אותו לקנות, מותר כמבואר במשנה ברורה בסי' שז ס"ק א.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. יישר כח על התשובה המהירה. אכן הסתכלתי במ"ב, אך עדיין לא ברור לי בגדר 'דבר מצוה' האם דוקא מצוה ממש, או גם 'הידור מצוה' כמו עטרה לטלית או כתר לס"ת וכדו' האם זה נחשב ל'דבר מצוה' גם