כופים על מידת סדום בין שכנים

שאלה:

שלום הרב!
שכן אחד ביקש משכנו להשתתף עמו בבניית כותל ושכנו התנגד, כעבור זמן השכן שהתנגד רוצה לקדוח בכותל ולהתקין עליו מתקן כביסה וכד', והשכן שבנה מתנגד שכיוון שהוא לא הסכים להשתתף בבניית הכותל לא מגיע לו שום דבר ביחס לכותל, והשכן שהתנגד טוען שהוא זכאי לקדוח מדין כופים על מידת סדום, מה ההלכה?

תשובה:

שלום וברכה,

השכן שרוצה לקדוח בכותל חייב לשלם חצי מעלות הכותל. ולא שייך בזה כופין על מדת סדום.

בהצלחה.

מקורות:

בשו"ע סימן קנז סעיף י מבואר שאם בנה כותל מעל ד' אמות ולא יכול לחייב את השכן להגביה מעל ד' אמות כל הכותל שלו, אבל אם השכן גילה דעתו שנוח לו בהגבהת הכותל חייב לשלם לו עבור הכותל. וכמו כן בענייניו אם רוצה לתקוע מזגן או כל הנאה אחרת כיון שמראה שנוח לו בבניין הכותל נעשה שותף בכותל וחייב לשלם על הכותל.