שמיטה

שאלה:

שלום לרב אשה שקטפה חצילים השנה בלי רשות האם מותר לקחת או שזה גזל ? מה הדין עם גוי קטף והאם משנה עם דוקא קטף לי או בשביל מכירה בחנות? תודה רבה? תודה רבה

תשובה:

זה מאוד מאוד תלוי ממתי ומהיכן החצילים, בדרך כלל חציל עכשיו ממטע שח יהודי יש בזה קדושת שביעית ועדיין לא ספיחין, וממילא מצוה להפקיר, אבל צריך לדעת יותר במדוייק. אם יש בזה קדושת שביעית אסור למכור בחנות.