כיצד אוכל להלוות לביתי והשמיטה לא תשמט

שאלה:

לרב שליט"א שלום רב,
ברצוני להלוות בימים אלו לבתי סכום כסף ע"מ שתחזיר תוך כ 3 שנים בתשלומים, עקב שנת שמיטה, האם יש בעיה?מה צריך לעשות? מתי יש לעשות פרוזבול לפני / אחרי שאני אתן את הכסף? תודה.

תשובה:

שלום וברכה,

השמיטה משמטת רק חובות שתאריך הפירעון נקבע לפני השמיטה והלווה מאחר את הפירעון. אבל הלוואה שמועד הפירעון אחרי שנת השמיטה, אין השמיטה משמטת. ולכן אם תאריך הפירעון יהיה אחרי ר"ה תשפ"ג לא צריך פרוזבול.

מלבד זאת כדאי לעשות פרוזבול בערב ר"ה של סוף שנת השמיטה כדי שלא יפקעו חובות שעבר זמנם. ובערב ר"ה הבעל"ט יערכו בבתי דין וגם כאן באתר דין [בעזרהי"ת] פרוזבול לכל מי שיהיה מעוניין.

בהצלחה.

מקורות:

שו"ע סימן סז סעיף י.