הנחת סיר רותח על שולחן/שיש טרף

שאלה:

שלום, האם ניתן להניח צלחת רותחת או סיר רותח ישירות על שיש/שולחן טרף?

תשובה:

שלום וברכה

ככלל, כאשר מדובר במגע יבש, אין לחות בין הכלי הרותח לשיש ואין שם שיירי מאכל, מותר, ואם יש כזו ובדרך כלל בשיש יש לחות וכו', אסור. אבל לזכור, שגם אם יש בליעת אסיור בשיש שלכם היא לא בת יומה, כלומר עבר כבר 24 שעות מאז שנבלעה, ולכן היא בכל מקרה לא תאסור את הצלחת ואת האוכל, זה הכל רק לכתחילה, לכן תעשו על השיש עירוי של מים רותחים מהקומקום שלוש פעמים ואז מבחינתכם הוא כשר.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. כאן אין צורך בקרים רק בהגעלת כלים. כאן יש להגעיל שלוש פעמים כי בעצם יש צד גדול ששיש קיסר יש לו דין של כלי חרס, ומחמת הנחיצות סומכים על השיטןות ששלוש פעמים הגעלה מועיל גם בכלי חרס. אחר כך תרחצי אותו.