ניקוי משקפיים בשבת

שאלה:

שלום הרב,
1.האם מותר בשבת לנקות את המשקפיים ע"י התרסיס ולאח"כ לנגבו במטלית?
2.האם מותר לגזור קטע מעלון דברי תורה שעי"כ ממילא יחתכו אותיות דברי תורה שבצד השני של הדף?
3.האם קיים בשמיטה 'מראית עין' וכגון להניח על הקרקע פרחי נוי מפלסטיק?

תשובה:

1. מותר.

2. אין לחתוך באופן שגורם בזיון והפסד לדברי תורה.

3. יש הרבה דוגמאות למראית העין בשמיטה, למשל ניכוש עשבים לצורך נוי ללא צורך השבחת הקרקע, אסור, וכן סיקול אבנים לצורך בנין ועוד דוגמאות. בפרחי פלסטיק תלוי עד כמה ניכר הדבר שם פלסטיק.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. בעניין ניגוב המשקפיים, אין חשש לסוחט במטלית?

    ובעניין חיתוך קטע מעלון שע"כ "יחתכו" המילים שמצידו השני, הרי אם אני לא עושה זאת דרך ביזיון אלא רק לצורך הקטע הנבחר ללא כוונה שיעשה משהו אחר, אז למה זה ביזיון?