פרחי נוי בשמיטה

שאלה:

שלום הרב
יש לי במרפסת עציץ (שאינו נקוב) עם צמח גרניום שזרעתי בשנה שעברה.
רציתי לדעת אם מותר לתלוש ממנו על מנת להריח אותו. ואם כן אם מותר לזרוק אותו לאחר מכן לפח, או שצריך לשמור בפח שמיטה.
תודה

תשובה:

למיטב הבנתי גרניום אינו פרח המיועד לריח אלא לנוי, ואין בו קדושת שביעית. במידה והוא במרפסת פתוחה חשוב לדעת שאין להשקותו בשמיטה אלא בשיעור הנדרש כדי שלא ימות.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. תודה הרב,
    יש כמה סוגי גרניום, לי יש גרניום לימוני שהוא מיועד לריח, ואני לוקח ממנו להבדלה בכל שבוע.
    בהנחה שיש עליו קדושת שביעית, האם מותר לתלוש ממנו כדי להריח? והאם מותר לזרוק אותו לפח לאחר מכן?