השהיית אןכל שאינו מבושל כל צרכו בבישול בתוך אמבט מים

שאלה:

יש לי שאלה
יש לי מכשיר סו-ויד
מה זה סו ויד?
Sous-vide (בצרפתית “תחת ואקום”) היא שיטת בישול מזון בשקיות אטומות בתוך אמבט מים או בסביבת קיטור בטמפרטורה מדויקת. בישול בשיטת סו-ויד מאפשר לבשל את האוכל באופן שווה, על מנת להבטיח שהוא ייצא מבושל כראוי מבפנים ומבחוץ.
רציתי לשאול
אם אני יכול להדליק אותו להניח בו נתח בשר ביום שישי בצהריים
ולהשאיר אותו דולק בלי לגעת עד מוצאי שבת
האם יש בזה בעיה הלכתית?
(בהתחלה אמרתי לעצמי בטוח יש בעיה
אבל אם פלטה מותר אז הגיוני שגם זה😅)

תשובה:

הדימוי שעשית לפלטה אינו מדוייק… ואכן אסור, ומשתי סיבות: 1. כדי להניח דבר שאינו מבושל כל צרכו ביום שישי על מקום הראוי לבישול, צריך שהוא יהיה גרוף וקטום, כלומר ללא אפשרות שינוי מצב חום, כמו בפלטה שאין אפשרות שינוי רמת החום, כאן מן הסתם קיימות אפשרויות בישול שונות. 2. כיון שהמאכל כולו במים, יש כאן איסור הטמנה, והטמנה בדבר המוסיף הבל אסורה אפילו כשאתה מבצע זאת בערב שבת, ולכן גם אם האוכל היה מבושל והמטרה רק לשמור על חומו – אסור.

ברכה והצלחה.