לפני עיוור בשימוש מקרר בשבת

שאלה:

בס"ד

אני משכיר יח"ד מרוהטת, יש שם מקרר ללא התקן שבת, האם אני מכשיל את השוכר, או שזה לא קשור אלי, שהרי יכול להשתמש בו בהיתר כגון ע"י שעון שבת, או הנחת מגבת על הדלת וכיו"ב…

תודה רבה

תשובה:

אין כאן איסור של לפני עיוור אלא אם כן לפי דעתך הוא פשוט לא מודע לאיסור ואז יש ליידע אותו, וכפי שאין איסור בכך שיש שם חשמל גם אם הוא משתמש בו [אף שלכתחילה אכן ראוי להמנע מלהשכיר לאדם שמחלל שבת]. אמנם, אם זה היה שלי והייתי חושש שזה אדם שלא יודע וכו', הייתי משקיע את הסכום הקטן הזה ומתקין שם התקן שבת למקרר ומלמד אותו להשתמש.