גורל על חניות בבית משותף

שאלה:

בס"ד
שלום וברכה!
במתחם של שלוש בניינים בו אנו מתגוררים קיימים חניות לטובת הדיירים.
נעשתה הגרלה באופן הבא.
שתי דיירים האחד מי שמוביל את המהלך של חלוקת החניות לדיירים לקח לעצמו חניה לטעמו.
וועד הבית כנ"ל.
אחד מהדיירים שיש לו שתי דירות ללא ידעתנו ניתנו לו שתי חניות לטעמו בטענה שהוא "בעייתי" זה לפחות מה שאני יודע.
האם להגרלה שנעשתה באופן הנ"ל יש תוקף כל שהוא?
לטענת מוביל המהלך ההגרלה נעשתה כדת וכדין.

בברכה
ממתין לתשובתכם.

תשובה:

שלום וברכה,

השכנים בחרו להם חנייה לפני הגורל, הרי הגורל לא מוצדק, וניתן לבטל את הגורל. אם רוב הדיירים יסכימו לגורל כמות שהוא הגורל קיים כיון שהרוב מסכימים שכך תהיה החלוקה.

לגבי השכן שיש לו שני דירות יש לו גם זכות כפולה בחניות.

בהצלחה.