צירוף מחללי שבת למנין

שאלה:

בשבוע הבא יחול יום השנה של אימי ז"ל. אנו משפחה גדולה אך רק שנים מהם שומרי תורה ומצוות ואחד שומר שבת. המשפחה מתכוונת לעלות לבית העלמין ביום השנה ולאחר מכן להתפלל מנחה וערבית וסעודה. שאלתי היא האם להתפלל בצורה כזאת שרק שלושה ראויים להצטרף למנין או להתפלל בבית כנסת שיש בו בודאי מנין שומרי תורה ומצוות ולערוך שם מיני ברכות בין מנחה לערבית ובכך לסיים את שנת האבלות?

תשובה:

בודאי להתפלל בבית הכנסת, אבל כמובן יש לקחת לשם את כולם, כדי שגם הם ירויחו להתפלל באותו היום. להתפלל בבית אי אפשר כי הם לא מצטרפים למנין… לחילופין תוכל לדאוג שיבואו מבית הכנסת כמה מתפללים להשלים לכן למנין בבית.

בהצלחה רבה

ראה עוד כאן פרטי דין זה.