הדלקת נרות לאחות במחלקת קורנה

שאלה:

אשתי אחות במחלקת קורנה ועובדת ביום שישי בערב, לא בטוח שתוכל/תזכור להדליק נרות שבת עקב העומס הרב השורר במחלקה, האם הגבר יכול להדליק במקומה? ואם כן מה מברך?
תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

אם הבעל מדליק נרות בביתם האשה יוצאת ידי חובה בהדלקתו, אבל אם הוא אינו בבית אלא מתארח אצל אנשים אחרים, אין לה קשר עם הדלקתו שם, ואינה יוצאת בכך ידי חובה.

חשוב לדעת, שבמדיה והיא רוצה בכל זאת להדליק בבית החולים, היא לא יכולה סתם להדליק במסדרון או על הדלפק, אלא צריכה להדליק במקום בו היא סועדת [ובמקום זה ראוי שתדליק לפני שבעלה מדליק בבית].

הברכה אצל גבר ואשה אינה שונה, חיוב הדלקת נרות מוטל על שניהם בשווה, זה לא חיוב של אשה בלבד, אלא שיש לה "זכות קדימה" בקיום המצוה בבית…

מקורות:

ראה ארחות שבת פרק לג סעי' קסב.