סתימת בקבוק בשבת

שאלה:

שלום,
לאחר פתיחת בקבוק בשבת נעלם הפקק, האם ניתן לדחוק לתוך פתח הבקבוק נייר טישו כתחליף לפקק או שיש בכך משום מתקן כלי?

תשובה:

לכאורה כיון שזה דבר אקראי וארעי ומיד מתפרק כשאתה מוציא אותו, אין כאן תיקון כלי ומותר.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. תודה על המענה המהיר,
    לענ"ד….
    להניח מפה על הצלחת לא חיונית עד כדי שלא יהיה ניתן להשתמש בצלחת ללא המפה.
    בנידון מדובר אולי בתיקון כלי גמור שהרי המשקה המוגז שבקבוק יאבד את האיכות שלו ללא סתימתו.
    מה דעת כבודו על הסברא?