נדרים כדי להוושע מצרה

שאלה:

שלום כבוד הרב,
אני נמצאת במצוקה גדולה, ועל מנת לצאת ממנה אני חייבת לנדור נדר. אני מעוניינת לקיים מצוות נדר עבור קשישים סיעודיים – להתנדבות ומתן של כמה שעות חסד ביום במשך 10 שנים.
העניין הוא שכרגע אני עובדת איתם כשכירה במסגרת של דיור מוגן. לא בהתנדבות. האם הנדר כשיר עבור אוכלוסייה שגם ככה אני נמצאת בקשר? או שאולי עלי לכוון אותו לאוכלוסיית יעד אחרת (כגון ילדים מוגבלים)?
הודה מאוד על תשובתך,
בברכה,
טליה.

תשובה:

שלום וברכה

כואב לי לשמוע על הבעיה בה את מצויה, אבל אין לנדור נדר, זה לא נכון שזו הדרך לצאת מהבעיה! זה דרך להכנס לבעיה נוספת, חשש גדול שאת עוברת על איסור נדרים שהוא חמור מאדו וענשו רב. בורא עולם שומע תפילות, ואין תפילה שבה ריקם, הדרך היא להרבות בתפילה ובאמונה, ומאוד חשוב להתחזק באיזו מצוה שאת מרגישה בה חולשה, כל התקדמות בעבודת ה' משפיעה חסד עליון, אבל בלי נדרים.

בשורות טובות ישועות ונחמות במהרה.

חורף טוב ובריא.