שימוש במסננת מים בשבת או יום טוב

שאלה:

שלום וברכה

האם מותר להשתמש במסננת ידנית (ששמים על הכוס) על מנת לסנן את המים מאבנית (הנמצאת במים בכמות משמעותית) כשמוזגים מים מהמיחם,
והאם יש הבדל בין שבת ליום טוב לעניין הזה.
תודה רבה וישר כח.

תשובה:

כיון שהמים ראויים לשתייה גם כך, ורק מעונגים מקפידים לסנן, מותר.

מקורות:

שולחן ערוך אורח חיים הלכות שבת סימן שיט:

סעיף ט

משמרת, אפילו תלויה מע"ש, אסור ליתן בה שמרים. אבל אם נתן בה שמרים מערב שבת, מותר ליתן עליהם מים כדי שיחזרו צלולים לזוב.

סעיף י

יין או מים שהם צלולים, מותר לסננן במשמרת. הגה: ואף על פי שיש בו קסמין דקין, הואיל וראוין לשתות בלאו הכי (סמ"ג). אבל בסודר, מים אסור משום ליבון, ויין ושאר משקין, מותר. ואם הם עכורים, בין מים בין יין, אסור לסננם. ולהרמב"ם, במשמרת אסור ואפילו מים ויין צלולים; ואפילו בסודרים לא התירו אלא בצלולין אבל לא בעכורים. ויין מגתו, כל זמן שהוא תוסס (פי' שנראה כרותח), טורף חבית בשמריה ונותן לתוך הסודר.