הנאה ממעשה שבת

שאלה:

שלום לכבוד הרב
אני גדלתי בבית דתי ואני שומרת שבת מקטנות יש הלכה שאומרת שאם אני שומעת מוזיקה בשבת אסור לי להינות ממנה וגם שהיא לא תזכיר לי מוזיקה אחרת מי ששמעתי את ההלכה הזאת כל פעם שיוצא שאני שומעת מוזיקה מהשכנים או ברחוב בשבת אני נכנסת ללחץ שמא אני מחללת שבת וגם קורא שאני שומעת וקשה לי לא להתייחס לנגינה ולפעמים זה מתנגן לי בלב בלי רצון מה אני יכולה לעשות תודה בכל הרב

תשובה:

שלום וברכה,

מה שבא לך מאליו שלא ברצונך לא נחשב הנאה ואין צורך לברוח משם… הלחץ הזה מיותר ולא נכון. הרעיון של הנאה ממעשה שבת, הוא שאם אדם מבדל עבורי אוכל בשבת אני לא רשאי לאכול ממנו בשבת, זו הנאה ישירה אקטיבית וכו', המקרה שתיארת רחוק מענין זה.

מועדים לשמחה.