רעש בסוכה כשהולכים לישון

שאלה:

שלום הרב,
אני גר בשכירות והסוכה שלי ממוקמת באיזור מעבר אנשים ומכוניות. גם בימי חול המועד אנשים מפעילים מוסיקה ברחוב וחוזרים משמחות למיניהם והדיבורים פוסקים ב סביבות 2~ לפנות בוקר.
באם זה מפריע ואני לא יכול להירדם האם אפשר להיכנס לבית?

תשובה:

שלום וברכה

יש כלל חשוב מאוד בהלכות מצטער בסוכה, שדין זה אמור דוקא כאשר עשית סוכה במקום שאין בו סיבה לצער ואז פתאום באו זבובים חום גדול וכדומה, אבל אם עשית מראש את הסוכה במקום בו יש צער לא קיים היתר זה.

חג שמח.