טעו בסדר אמירת ההושענות

שאלה:

קהל שטעה בסדר אמירת ההושענות. האם ימשיך כסדר אף אם חוזר על אותו פיוט .יאמר את הפיוט שהפסיד או מאי דעביד עביד וישלים עם פיוט מסדר הושענא רבא .

תשובה:

שלום וברכה

נראה שלמחרת יאמרו שנים, גם את מה שהפסידו וגם את מה שצריכים לומר באותו היום.

חג שמח.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. האם יש המקור לכך שיש ענין להושענא גם כשהוא לא נאמר ביום שאינו שייך אליו? כלומר, אם טעו בסדר, אז מי אמר שיש ענין לומר את הפיוט של אתמול ביום שלמחר, יכול להיות שכל ענינם של ההושענות הוא לפי הסדר דוקא. ואם הפסיד הפסיד. וישלים לפי סדר הימים.

  2. ינני מכיר, רק חשוב להבין אין חיוב לומר פיוט זה או אחר, אלו הם מנהגים, אדם שטעה לא ביטל דין ולא עבר על איסור, זה פיוט, תפילה חשובה, שניתן להשלימה.