עליית כהן מחלל שבת לתורה

שאלה:

בס"ד
בר מצווה כהן מחלל שבת עלה לתורה עליית כהן בשבת,
האם נכון יותר להעלות לאחריו כהן כשר שיקרא שוב את כל העלייה ולאחריו לוי וכו… (התייחסות לכהן מחלל שבת כאילו לא קיים בכלל) או לאחר הכהן מחלל השבת להעלות לוי וכו. ותקן את המעוות כמו תמיד רק ע"י הוספת עולה כשר לשבעה העולים?

תשובה:

אין לקרוא שוב, רק להוסיף עוד אחד לשבעת הקרואים. ולהבא את המחלל שבת יש להעלות למוסיף ולא ראשון.

חג שמח.

מקורות:

ראה אגרות משה ח"ב סי' נא, ח"ג סי' יב, מנחת שלמה ח"ב סי' ד אות י, יחוה דעת ח"ב סי' טז.

הצטרף לדיון

5 תגובות

  1. ברור אין להעלות את הכהן מחלל שבת ראשון אלא שבמקרה זה היה מדובר בנער בר מצווה שלמד את הפרשה של הקריאה הראשונה ולא הייתה ברירה.
    מדוע לא להעלות כהן אחר במקומו? הרי בכל מקרה הכהן המחלל שבת היה פסול ואין לכאורה את החשש שיאמרו שהראשון היה פסול אם נעלה כהן אחריו כי הוא באמת פסול.