מוכר שמבטל את המכירה אחרי חתימת החוזה

שאלה:

חתמתי על חוזה לקניית בית אצל עורכי דין ושילמתי למתווך שלו 5000 הבית שווה שש מאות אלף הוא מסרב למכור האם הלכתית הוא חייב למכור לי ולשלם פיצויים כמו שכתוב בחוזה

תשובה:

שלום וברכה,

התשלום למתווך לא משנה את התמונה, אבל ודאי אם חתמתם אצל עו"ד על חוזה החוזה מחייב את המכירה, ואם לא עומד בתנאי החוזה עליו לשלם את הכתוב בחוזה (לרוב זה לא אסמכתא), וצריך לגשת לדין תורה כדי לברר את הדברים.

בהצלחה.