זכות לסוכה בחניה

שאלה:

יש בין הבנין שלי לבניין ילדינו חניון ציבורי שאני בד"כ חונה שם.
אחד השכנים מהבנין השני בונה באופן קבוע את הסוכה שלו במקום.
החניתי את הרכב שלי במקום שהוא בד"כ עושה את הסוכה, והוא מבקש שאזיז את הרכב למקום אחר כדי שיוכל לבנות את הסוכה שלו בהקדם.
אין לי התנגדות שיבנה שם סוכה, יש מספיק מקום חניה, ואם זה עוזר לו – שיהיה לו לבריאות.
אבל האם יש לו זכות לזה מכוח מה שהוא עושה את זה כבר כמה שנים? האם אני חייב לעזוב הכל ולהזיז מיד את הרכב שלי או שאני יכול לומר לו שיחכה למחר כשאסע משם?
(הוא ביקש להוציא אותו מיד במוצאי צום גדליה)

תשובה:

שלום וברכה,

בשטח ציבורי או בשטח משותף לכלל הדיירים לא ניתן לכפות אחד על השני להסתלק, וזכותו של בעל הרכב לחנות וכמו כן זכותו של בעל הסוכה לבנות סוכה לימי החג. כיון ששניהם משתמשים שימוש הוגן לא ניתן לכפות אחד על השני. אבל אם יש מקום אחר לחנות יכול בעל הסוכה לדרוש שיחנה במקום אחר כדי שיוכל לבנות סוכה.

בדברים אין לנו למצות את הדין אלא להתנהג בוויתור ומחילה, ולמרות שהשכן לא יכול לדרוש שיסלק את הרכב מידית, יש להתנהג לפנים משורת הדין.

בהצלחה.